Community Center: Ductal® Perforated Panels

The Ville de Sedan entrusted architect Philippe Gibert with the construction of the Torcy-Cités Community Center. The façade was covered with perforated panels of Ductal® with organic fibres, allowing freedom from the limitations of natural lighting and glazing protection. Each Ductal® panel with about 300 round perforations, therefore functions as a shade screen by filtering the sunlight. The mineral look of Ductal® also played a primary role in integrating the building with its environment. Grey-blue in colour, the perforated panels produce a subtle light and shadow effect inside during the day and outside at night as well, due to the floodlight installed between the panels and glazing.

 

Characteristics of the project

  • 4 m x 2 m x 5 cm panels of Ductal® with organic fibres
  • 35% open space
  • Area covered: 330 m²
 

Key points

  • Location: Sedan, France
  • Architect: Philippe Gibert
  • Client: Ville de Sedan
 

If you would like to receive the datasheet of Sedan Community Centre, please send an e-mail to ductal@lafargeholcim.com.

 

Get in touch
with our sales team