Cepovett Headquarters

 

 

Information

Location
Gleizé, France
Date
2019
Architect
Agence AUM Pierre Minassian
Solution and technologies used:
Envelope
Project description Cepovett

This is a project for the extension and redevelopment of the Cepovett's head office, the French head of professional clothing, located in Gleizé, in the Rhône.

 

Description

The original building, built 15 years ago by aum, consists of 400 m² of offices and two warehouses of 5000 m². It was necessary to modify and enlarge this existing set in order to add 1800 m² of offices and 5000 m² of warehouse.The office building is organized around several areas of activity grouped into an open space around an atrium. The building meets the requirements of the clients: it is ultra-functional, bright and intelligent.

 

Challenge

The idea behind the new project was to cut the existing office building in two and create a notch inside the storage, revealing two intimate patios, visible only by the occupants of the building and offering a generous amount of light inside the offices. Indeed, the control of all its technical parameters is centralized and automated. In addition, smart building management allows employees to be connected to company buildings, which allows, for example, room occupancy planning for optimized space management.

 

Optimization

In order to improve the integration of the head office into its site it was necessary to modify the access to the buildings whose existing entrance turned their backs on the main axis of the village. The project was organized in two phases: the creation of an extension and the redevelopment of the existing portion; the strong constraint being the maintenance of the activity of the company during the 18 months of construction. The architecture of the building is based on a mixed structure of steel and self-placing white concrete whose first floor is dressed with a white Ductal® concrete mesh. The technique of a mixed framework was chosen to allow both a certain technical fluidity and the incorporation of aesthetic elements into the design.

Discover our projects

 

RATP Bus Center

The semi-flowable nature of Ductal® Envelope facilitated the pouring of 3D panels with a fine yet nubby Lego®-style texture. Only 3 cm thick, their lightness are made for fast installation and adjusting.

 

Lille Museum of Modern Art

Rolland Simounet built the Lille Museum of Modern Art near Parc du Héron in Villeneuve d'Ascq, France in 1983. Architect Manuelle Gautrand recently renovated and expanded the existing building.

 

Belleville Daycare

The construction of the Belleville Daycare, designed by architect Bruno Rollet, proves that Ductal® is part of a reflection on green building design.

 

Pierre Budin Daycare

The watertightness Ductal® Envelope made possible the design of an impermeable wavy façade with effective exterior insulation using a panel sandwich system. The mineral texture of Ductal® fits perfectly with the plant-like appearance that the architect desired.

Give shape to tomorrow.
Contact us.
Loading
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100