Shenzhen Yue Art Gallery

Shenzhen Yue Art Gallery

Compatible technologies

Spray
Envelope
informations
Introduction
Shenzhen Yue Art Gallery is a renovation project, based on the original Jinwei Brewery District in Luohu of Shenzhen, China. Originally a cans production building, the north portal of the brewery district has been redesigned by BLACKHome Architects.

Displayed title

Description

Description

The new façade relates directly to the adjacent tanks thanks to the rhythmic concave design, which is formed in Ductal® Envelope panels and glazing. The glass offers reflections of the surroundings, while from inside the transparency allows people inside the art gallery to catch a glimpse of the tanks at ground floor level. From the second floor and above, the architect uses the Ductal® UHPC hollow board as a medium between the indoor space and the tanks, making the views from inside to outside more interesting.

Displayed title

Challenge

Description

The main challenge here was to redefine the 4472 m² building façade while respecting the architectural heritage. Ductal® performances offer the ability for the precaster to create very thin curved perforated panels (1200*3000mm*20mm/1200*3000*30mm), easy to combine with high reflection glass.

Discover our projects

Displayed title

Community Center

Description

The city of Sedan entrusted architect Philippe Gibert with the construction of the Torcy-Cités Community Centre. The façade was covered with perforated panels of Ductal® Envelope, allowing freedom from the limitations of natural lighting and glazing protection.

Envelope

Displayed title

Lille Museum of Modern Art

Description

Rolland Simounet built the Lille Museum of Modern Art near Parc du Héron in Villeneuve d'Ascq, France in 1983. Architect Manuelle Gautrand recently renovated and expanded the existing building.

Envelope

Displayed title

Pierre Budin Daycare

Description

The watertightness Ductal® Envelope made possible the design of an impermeable wavy façade with effective exterior insulation using a panel sandwich system. The mineral texture of Ductal® fits perfectly with the plant-like appearance that the architect desired.

Envelope

Displayed title

Aga Khan Centre

Description

Pritzker Prize-winner Fumihiko Maki has completed an educational centre, with a series of roof spaces, terraces and courtyards for the Aga Khan Foundation in London. A project achieved with the use of Ductal®. Each year, the foundation organizes the Aga Khan Award for Architecture, one of the world's most prestigious architecture prizes.

Fire+
Envelope
Give shape to tomorrow. Contact us.
Loading
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100